506 277 387

Mieszkanie I&M

Majolikowa-1-logo-1
Majolikowa-2-logo-1
Majolikowa-3-logo-1
Majolikowa-4-logo-1
Majolikowa-5-logo-1
Majolikowa-6-logo
Majolikowa-8-logo-1
Majolikowa-9-logo-1
Majolikowa-7-logo-1
Majolikowa-10-logo-1
Majolikowa-11-logo
Majolikowa-12-logo-1
Majolikowa-12a-logo
Majolikowa-13-logo-1
Majolikowa-14-logo
Majolikowa-15-logo
Majolikowa-16-logo
Majolikowa-17-logo
azienka-1
azienka-2
svg+xml;base64,PHN2ZyB3aWR0aD0iMzIiIGhlaWdodD0iMzIiIHZpZXdCb3g9IjAgMCAzMiAzMiIgeG1sbnM9Imh0dHA6Ly93d3cudzMub3JnLzIwMDAvc3ZnIj48cGF0aCBkPSJNMTEuNDMzIDE1Ljk5MkwyMi42OSA1LjcxMmMuMzkzLS4zOS4zOTMtMS4wMyAwLTEuNDItLjM5My0uMzktMS4wMy0uMzktMS40MjMgMGwtMTEuOTggMTAuOTRjLS4yMS4yMS0uMy40OS0uMjg1Ljc2LS4wMTUuMjguMDc1LjU2LjI4NC43N2wxMS45OCAxMC45NGMuMzkzLjM5IDEuMDMuMzkgMS40MjQgMCAuMzkzLS40LjM5My0xLjAzIDAtMS40MmwtMTEuMjU3LTEwLjI5IiBmaWxsPSIjZmZmZmZmIiBvcGFjaXR5PSIwLjgiIGZpbGwtcnVsZT0iZXZlbm9kZCIvPjwvc3ZnPg==
svg+xml;base64,PHN2ZyB3aWR0aD0iMzIiIGhlaWdodD0iMzIiIHZpZXdCb3g9IjAgMCAzMiAzMiIgeG1sbnM9Imh0dHA6Ly93d3cudzMub3JnLzIwMDAvc3ZnIj48cGF0aCBkPSJNMTAuNzIyIDQuMjkzYy0uMzk0LS4zOS0xLjAzMi0uMzktMS40MjcgMC0uMzkzLjM5LS4zOTMgMS4wMyAwIDEuNDJsMTEuMjgzIDEwLjI4LTExLjI4MyAxMC4yOWMtLjM5My4zOS0uMzkzIDEuMDIgMCAxLjQyLjM5NS4zOSAxLjAzMy4zOSAxLjQyNyAwbDEyLjAwNy0xMC45NGMuMjEtLjIxLjMtLjQ5LjI4NC0uNzcuMDE0LS4yNy0uMDc2LS41NS0uMjg2LS43NkwxMC43MiA0LjI5M3oiIGZpbGw9IiNmZmZmZmYiIG9wYWNpdHk9IjAuOCIgZmlsbC1ydWxlPSJldmVub2RkIi8+PC9zdmc+
lights
svg+xml;base64,PHN2ZyB4bWxucz0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcmcvMjAwMC9zdmciIHZlcnNpb249IjEuMCIgd2lkdGg9IjEyMDAiIGhlaWdodD0iNjc1IiA+PC9zdmc+

Projekt wnętrza mieszkania o powierzchni 120 m2 dla małżeństwa z dwojgiem dzieci. Tematem projektu było połączenie dwóch przylegających do siebie mieszkań tak, aby spełniały oczekiwania czteroosobowej rodziny. Po przygotowaniu siedmiu różnych wersji układu funkcjonalnego inwestorzy wybrali najlepszy dla siebie rozkład pomieszczeń. W mieszkaniu zaplanowano salon z oddzielną kuchnią, dwie łazienki, trzy sypialnie (w tym jedna z własną garderobą), gabinet oraz drugą garderobę.

W mieszkaniu przeznaczonym do remontu od nowa rozplanowano rozmieszczenie ścian działowych, punktów elektrycznych, instalacji sanitarnych itp. W przedpokoju poprzez pomalowanie na kolor szary trzech ścian oraz sufitu wydzielono strefę komunikacyjną, tutaj zaprojektowano drzwi ukryte w tym samym kolorze jak ściany.

Układ szafek w kuchni został nieznacznie zmieniony, po prawej stronie wysoka zabudowa, po lewej ciąg mebli z blatem roboczym. Część szafek ma być wykonana z forniru w kolorze orzecha, część lakierowana w kolorze szarym, kontrast stanowi czarny blat oraz wykonane z tego samego materiału ścianka nadblatowa oraz ścianki boczne.

W salonie na przeciwległych ścianach zaprojektowane zostały pasy sztukaterii. Drewniana podłoga z bielonego dębu współgra z meblami w kolorze orzecha, burgundową sofą oraz dodatkami w kolorze “cielistym”.

W sypialni podobna kolorystyka z nadbudowaną ścianką nad łóżkiem pod którą ukryte jest oświetlenie led. Za łóżkiem część ściany ma być wyłożona lustrem.

Mniejsza z łazienek, granicząca z salonem została zaprojektowana w szarej kolorystyce z płytek imitujących kamień, tutaj także mamy czarne dodatki oraz meble w kolorze orzecha, które współgrają z pozostałymi pomieszczeniami w strefie dziennej.

KLIENTProjekt prywatny
KATEGORIAMieszkanie, Projekt
ROK2019
LOKALIZACJAWarszawa

Obserwuj mnie na Instagramie